Volop verder in Eckart

In 2012 hebben we onze eerste stappen gezet in de wijken Eckart en Vaartbroek middels de uitvoering van de opdracht Bewoners aan Zet (2012 en 2013). Inmiddels zijn we 4 jaar verder en is er veel bereikt als het gaat om het activeren van wijkbewoners en het met hen opzetten van nieuwe wijkinitiatieven en voorzieningen. Denk daarbij aan een Buurtpreventieteam Eckart Noord Oost, de kledingwinkel Jakoopje voor minima (Jacobuskerk), de Halloween activiteit, de kinderactiviteiten en de meidengroep in de Boemerang en de Jacobuskerk.  Veel inwoners zijn actief geworden als het gaat om het verbeteren van het leefklimaat in de wijk!  Met als resultaat dat de inwoners zich veiliger voelen in de wijk en ook overlast e.d. durven te melden. 

Op dit moment zijn we bezig om in de Sterrenbuurt en omgeving de huurderscommissie te versterken en om een nieuwe structuur van huiseigenaren op te zetten. Het succesvolle project Old Skool en Kunstroute65 krijgt hier een vervolg. Senioren worden via kunstvormen creatief en actief! Bovendien wordt er samen met alle vrijwilligers die binnen het jeugdwerk actief zijn gezocht naar een geschikte organisatievorm die bij hen past. Het is de bedoeling dat eind 2017 het vrijwilligerswerk zo goed is ingebed dat de wijk nog jarenlang vooruit kan als het gaat om het gezamenlijk leefbaar houden en maken van de wijk! 

Ons enthousiaste team voor Eckart

We werken met een team van enthousiaste en gedreven sociale ondernemers. Hieronder stellen zij zich aan u voor.

Fatima Achhoud
OPRECHTE AANDACHT VOOR BEWONERS
Silvia Pietersz
Organiseren zit me in het bloed

Old Skool Urban Culture voor senioren

Stichting Gebouw 52 en Buro Cement maken met het project Old Skool Urban Culture toegankelijk voor senioren. Beweging, muziek en kunst spelen een belangrijke rol in de dagbesteding van ouderen. Toevallig zijn deze elementen ook dominant in de Urban Culture.

 

> meer tweets
aanmelden
facebook twitter instagram linkedin youtube

Agenda