Volop verder in Vaartbroek

In 2012 hebben we onze eerste stappen gezet in de wijken Eckart en Vaartbroek middels de uitvoering van de opdracht Bewoners aan Zet (2012 en 2013). Inmiddels zijn we 4 jaar verder en is er veel bereikt als het gaat om het activeren van wijkbewoners en het met hen opzetten van nieuwe wijkinitiatieven en voorzieningen. Denk daarbij aan een goed lopend jongerencentrum JC54a (voorheen de Vaart), de BIEB Vaartbroek, de diverse activiteiten in het Amandelpark zoals Koningspelen, Circus, Survival etc.. De buurtbewoners weten ons goed te vinden. Bovendien is het gelukt om in samenwerking met Woonbedrijf, de basisscholen, de politie en de gemeente om de jongerenoverlast terug te dringen. Bewoners voelen zich veiliger dan enkele jaren terug en durven nu ook weer overlast te melden. Dit is wel eens anders geweest in Vaartbroek. 

Toch zijn we er nog niet. We moeten blijven investeren in de jeugd zodat zij niet in de verleiding komen om het verkeerde pad op te gaan. En het blijft nog moeilijk om buurtbewoners als vrijwilliger actief te maken voor het jongerencentrum en andere activiteiten. Hierin blijven we investeren. Buro Cement is inmiddels een belangrijke schakel en samenwerkingspartner geworden als het gaat om het verbeteren van het sociale klimaat van de wijk en het vertrouwen van de bewoners in elkaar en in de wijk.

Heeft u ideeën t.a.v. verbetering van de wijk en wilt u het team van vrijwilligers komen versterken, neem contact op of loop gerust eens binnen in de BIEB of JC54a! 

Ons enthousiaste team voor Vaartbroek

We werken met een team van enthousiaste en gedreven sociale ondernemers. Hieronder stellen zij zich aan u voor.

Marc Min
recht voor zijn raap en what you see is what you get
Fatima Achhoud
OPRECHTE AANDACHT VOOR BEWONERS
Silvia Pietersz
Organiseren zit me in het bloed

Survival Amandelpark

Op 8 mei 2016 was er in het Amandelpark een survival activiteit in samenwerking met Zwaan Buitensport. Op deze zonnige dag konden kinderen uit Vaartbroek deelnemen aan een echte survival.

Bekijk de video van deze activiteit (opent in een nieuw venster)

 

> meer tweets
aanmelden
facebook twitter instagram linkedin youtube

Agenda