Dynamisch Vlokhoven

In 2014 is Buro Cement begonnen met een uitgebreide kennismaking met de diverse organisaties en vrijwilligers in de buurt. Ook nieuwe organisaties zijn daarbij bezocht. In samenwerking met verschillende organisaties hebben we veel voor elkaar gekregen. Een voorbeeld is de succesvolle computercursus voor allochtonen vrouwen die in samenwerking met Basisschool Cornelis Jetses, Meedoen in de wijken en Digitolk is opgezet.

Vanuit de ouders en vrijwilligers van de kinderclub is een kinderdisco opgestart, het bestuur van Steunpunt Vlokhoven is ondersteunt, de meidenclub is nieuw leven in geblazen. Ook zijn een aantal ontruimingen voorkomen met 'achter de voordeur' gesprekken in nauwe samenwerking met de woningcorporatie.

Voor de jongeren in Vlokhoven is de geluidsstudio in jongerencentrum Njoy flink afgestoft en hebben de jongeren coaching gehad In samenwerking met Madskills. In het jongerencentrum NJoy zijn fietslessen, naailessen en sportlessen opgezet. We voeren straatgesprekken om te horen wat er speelt in de buurt en waar behoeftes zijn. Hierdoor kunnen we initiatieven met elkaar verbinden. Bij deze coproductie met WIJ Eindhoven is nu ook de gemeente aangesloten. Accent van deze straatgesprekken is het ophalen van nieuwe ideeën en initiatieven uit de wijk voor het organiseren van een breed draagvlak in en voor de buurt!  

Inmiddels is de programmering van Njoy uitgebreid met twee jongerenavonden voor twee vaste groepen. Deze succesvolle avonden worden uitgevoerd door een vrijwilligster met ondersteuning van een beroepskracht.

Silvia Pietersz
Organiseren zit me in het bloed
Mike Smits
van m’n hobby m’n beroep gemaakt!

Dichtbij de mensen

Medewerkers van Buro Cement zijn voor vragen en opmerkingen altijd bereikbaar en werken zoveel mogelijk op locatie. Wij werken dicht bij u in de buurt. In geval van noodsituaties kunnen we snel ter plaatse zijn. Onze medewerkers werken enthousiast aan een leefbare buurt waar het fijn en veilig wonen en leven is. Dit lukt ons niet alleen. Wilt u zich inzetten voor uw eigen omgeving, neem dan contact met ons op of stel een vraag via het contactformulier

 

> meer tweets
aanmelden
facebook twitter instagram linkedin youtube

Agenda